polska wersjaenglish versionspain versionrussian version
ICE GROUP
Maszyna do rolad - DESERTA 2000

Deserta jest maszyną do produkcji podłużnych ciast lodowych, powszechnie znanych jako „rolady” niekoniecznie, w tym wypadku, z zawartością biszkoptu. W przypadku Deserty, główną metodą produkcji jest ekstruzja horyzontalna bloku lodowego, najczęściej w jednym, dwóch lub w trzech kolorach w różnych kompozycjach i jego zdobienie – górne, boczne, lodami lub przybraniem takim jak karmel, sos owocowy lub czekoladowy. Czekolada może też być aplikowana w sprayu, tworząc formę polewy. Formą czynienia produktu bardziej atrakcyjnym są paski nadzienia z karmelu lub galaretki wewnątrz lub kruszonka jak np. orzechy, migdały, kawałki czekolady na wierzchu. Rolada może też być zdobiona na sucho lub nawet w pełni oblewana, po przeniesieniu do sekcji enrobingu.

UWAGA: Deserta jest dostępna w dwóch wersjach – do pracy z plastikowymi tackami i do pracy z papierem z roli, który tworzy tacki gdy jest cięty odpowiednio do żądanej długości rolady. Podstawowa różnica pomiędzy wersjami to system cięcia. W przypadku wersji dla plastikowych tacek – cięcie „gorącym drutem”, w przypadku wersji dla papieru z roli – cięcie nożem – papier jest cięty wraz z lodami. Papier musi być wysokiej jakości i pokryty powłoką przeciwwilgociową. Zaletą rozwiązania papieru z roli jest możliwość zmiany długości rolady bez modyfikacji mechanicznych maszyny i konieczności zamawiania różnych rozmiarów tacek.



 

 


PRODUKTY:


Powiększ
Powiększ
Powiększ
Powiększ
Powiększ
Powiększ
Powiększ
Powiększ
Powiększ
góra strony  góra strony